ייתכן והימנעות מכל סוגי האגוזים אינה נחוצה במקרים של רגישות לסוג אחד של אגוזים, כך מציע מחקר חדש שפורסם בכתב העת Annals of Allergy, Asthma and Immunology.
במסגרת המחקר נותח מידע שכלל יותר מ- 150 אתגרי מזון פומי (oral food challenges) לאגוזים שנערכו במרכז רפואי אחד. הנבדקים סווגו על פי הקטגוריות הבאות: אלרגיים לאגוזי עץ – באם הציגו סימפטומים לאחר שאכלו אגוזי עץ, רגישים לאגוזי עץ – באם הציגו רק תוצאות חיוביות במבחן עור או נוגדנים ספציפיים בסרום, נמנעים מאגוזי עץ – למרות היעדר תגובות רגישות או היסטוריה רפואית.
סה"כ, 86% מהמבנים הפומיים היו שליליים. בקרב נבדקים עם תגובות עבר לאגוזי עץ,
בקרב נבדקים אשר דיווחו על אלרגיה לסוגים שונים של אגוזים, שיעור המבחנים השליליים לאותם סוגים, היה 76%. בקרב נבדקים ללא היסטוריה של רגישות לאגוזי עץ, שיעור המבחנים השליליים היה 91%. אפילו בקרב נבדקים עם תגובה עורית משמעותית ורמות נוגדנים גבוהות בסרום נצפה שיעור בדיקות שלילי של 64%.
בקרב נבדקים אלרגיים לבוטנים ורגישות לאגוזי עץ נצפה שיעור מבחנים שלילי לאכילת אגוזי עץ של 96%.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine