בשנים האחרונות קנה לעצמו שמן קוקוס שם של שמן בריא מאוד בעל יתרונות בריאותיים רבים, ואפילו נטען שהוא מפחית את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם. מחקרים שנערכו על אוכלוסיות שצורכות את השמן הזה על בסיס קבוע הראו שאכן הן חולות פחות במחלות אלו. אך האם אתרי הבריאות שמקדמים את שמן הקוקוס כפלא בריאותי ללב אכן מתבססים על רקע מדעי?
התשובה מורכבת. שמן הקוקוס מופק באזורים טרופיים ומשתמשים בו בעיקר באינדונזיה, בפיליפינים ובהודו. כמובן שמחקרי אוכלוסייה שעוסקים בקשר של השמן הזה לבריאות חייבים לקחת בחשבון את הרכב התזונה הכללית ואורח החיים במדינות האלה, בהשוואה למקומות אחרים בעולם. כיום משתמשים בשיטה מיוחדת להפקת השמן ללא חימום וזיקוק כימי, כך שמתקבל שמן קוקוס כתית.
מאת ד”ר בת חן וולף