אצות לא צריכות הרבה בשביל לחיות: פחמן דו-חמצני מהאוויר, אור וקומץ חומרי תזונה. בתמורה (ולעתים בעזרת הנדסה גנטית) הן יכולות לספק הרבה מאוד: החל בחלבונים מהונדסים ותרופות, דרך דלק ביולוגי וכלה במזון לבני אדם ולבעלי חיים.
אצות הן קבוצה גדולה ומגוונת של יצורים שמסוגלים לבצע פוטוסינתזה, כלומר להמיר אנרגיית שמש ופחמן דו-חמצני לסוכרים ולחמצן. אין להן שורשים, גבעולים ועלים ורובן גדלות בסביבה מימית. האצות הקטנות ביותר הן האצות החד תאיות שנקראות גם מיקרו-אצות וגודלן מיקרומטרים בודדים (מיליוניות המטר). לשם השוואה, העובי של שערה הוא 50-40 מיקרומטרים. צבאים של אצות כאלה הם החלקיקים הירוקים הקטנים שאפשר לראות לפעמים במים עומדים. אצות רב תאיות, לעומת זאת, קיימות בגדלים רבים והגדולות שבהן, כמו הקלפ (kelp) יכולות להגיע אפילו ל-50 מטר.
מאת ד”ר בת חן וולף