דיאטה עתירת שומן עשויה להוות גורם סיכון משמעותי לתחלואה קרדיווסקולארית, היות והיא עשויה להוביל לעלייה במשקל, סוכרת ומצבים מזיקים אחרים. וכעת מחקר חדש מציע כי קינמון עשוי להפחית חלק מהסיכון הנ"ל.
החוקרים מצאו כי חולדות שניזונו מדיאטה עשירה בשומנים ותוספי קינמון למשך 12 שבועות העלו פחות במשקל, צברו פחות שומן בטני והציגו רמות שומן, סוכר ואינסולין נמוכות יותר בבדיקות הדם, בהשוואה למכרסמים שניזונו מדיאטה עתירת משקל ללא קינמון.
החוקרים ציינו כי מחקרי עבר מצאו שהקינמון מכיל polyphenol, לו תכונות נוגדות דלקת ונוגדות חמצון, העשויות להשפיע על גורמי הסיכון הקשורים להיארעות תחלואה קרדיווסקולארית הנובעת מדיאטה לקויה.
"הקינמון מפחית היפרליפידמיה, דלקת ועקה חמצונית באמצעות הפעלת גורמי שעתוק (SREBP-1c, LXR-α, NF-κB, ו- Nrf2) ומסלולי איתות המגנים מפני עקה חמצונית."
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine