מחקר חדש מציע כי צריכה מוקדמת של חומצות שומן מסוג אומגה 3 דרך חלב האם עשויה להפחית את הסיכון לתחלואה בסוכרת סוג 1.
צוות החוקרים התבסס על מידע מה- Type 1 Diabetes Prediction and Prevention Study שנערך בפינלנד על מנת לבדוק האם ישנו קשר בין רמות סרום גבוהות במיוחד של אומגה 3 במהלך הינקות והתפתחות אוטואימוניות בקרב ילדים המצויים בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת סוג 1.
נבדקו 7,782 תינוקות בגילאים 3-24 חודשים עם סיכון גנטי להתפתחות סוכרת סוג 1, מהתינוקות ניטלו דגימות דם עד גיל 15 לבדיקת ההמצאות של נוגדנים עצמיים לאיי הבטה בלבלב.
נמצאה קורלציה ברורה בין רמות גבוהות של חומצות שומן אומגה 3 בסרום וסיכון מופחת לאוטואימוניות לאינסולין. באופן ספציפי, דומה היה כי רמות גבוהות של docosahexaenoic acid ו- docosapentaenoic acid מפחיתות את הסיכון. אף על פי כן, יחס גבוה של alpha-linolenic acid ל- docosahexaenoic acid, כמו גם יחס גבוה של אומגה 6 ל- אומגה 3, הגבירו את הסיכון לאוטואימוניות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine