צריכה מופרזת של אלכוהול מזיקה לבריאות, אך מספר מחקרי עבר העידו כי צריכה מתונה של יין עשויה להגן על הקוגניציה.
כאשר צריכה מתונה הוגדרה כפחות מ- 250 מיליליטר ליום ניסו עורכי המחקר החדש שפורסם בכתב העתFrontiers in Nutrition להתחקות אחר המנגנון העומד בבסיס התופעה. החוקרים בודדו מצואה ושתן אנושיים מטבוליטים שהופרשו לאחר צריכת יין. לאחר מכן הוספו אותם מטבוליטים לנוירונים אנושיים. סטרס הופעל על אותם תאים על מנת לעורר תנאים המובילים בד”כ למוות של נוירונים ולתחלואה נוירודגנרטיבית.
החוקרים מצאו כי המטבוליטים שמקורם ביין מנעו את תמותת הנוירונים תחת אותם תנאי עקה.
הממצאים אף העידו כי המטבוליטים הללו פעילים בנקודות זמן שונות בתהליכי האיתות התאיים המובילים בסופו של דבר לתמותת הנוירונים.
לדברי החוקרים משמעות הדבר היא כי ההרכב המדויק של המטבוליטים של היין קריטי לצורך ההשפעה המגנה. יתר על כן, אותה צריכה תלויה גם בהרכב המיקרוביום של המעי.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine