ה- American Heart Association מחדש את המלצותיו להחלפת שומנים רוויים בשומנים לא רוויים בדיאטה.
לאחר שבחנה מחקרים עדכניים בנושא, הקבוצה מסכמת כי:
• הפחתת צריכת השומן הכללית אינה מומלצת – דיאטה ענייה בשומן אינה מונעת מחלות לב כליליות.
• הפחתת צריכת השומן הרווי והגדלת צריכת ה- polyunsaturated fat מפחיתה את הסיכון למחלות קרדיווסקולאריות באופן דומה למושג על ידי טיפול בסטטינים.
• החלפת השומנים הרוויים ב- polyunsaturated או monounsaturated fats מפחיתה את רמות ה- LDL והטריגליצרידים.
• Polyunsaturated fats (לדוגמא, שמן תירס) יעילים יותר מ- monounsaturated fats (לדוגמא, שמן זית) להפחתת תחלואה קרדיווסקולארית.
• הצריכה של שמן קוקוס, שהינו בעיקרו שומן רווי, מעלה את רמות ה- LDL בדומה לשומנים רוויים אחרים.
• המעבר מצריכת שומנים רוויים לשומנים לא רוויים צריכה להיעשות יחד עם היענות לדפוסי דיאטה בריאים כגון דיאטה ים תיכונית או דיאטת DASH.
ההודעה הועברה ע”י צוות PharmaLine