צריכת סוכר ממזונות ומשקאות נמצאה קשורה עם סימפטומים דיכאוניים באוכלוסיות שונות. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבדוק באופן פרוספקטיבי, האם קיים קשר בין צריכת סוכר ממזונות ומשקאות שונים, הפרעות מנטאליות נפוצות ודיכאון, ולבחון האם קשר הפוך (השפעה של מצב הרוח על צריכת הסוכרים) עשוי להוות הסבר פוטנציאלי לכך.
נמצא קשר חיובי, כאשר גברים באחוזון הצריכה הגבוה הציגו סיכון גדול ב- 23% לסבול מהפרעות מנטאליות ללא קשר לגורמים אחרים. הסיכוי להישנות של דיכאון היה גבוה באחוזוני הצריכה העליונים של שני המינים, אך הקשר איבד את מובהקותו הסטטיסטית כאשר גורמים הקשורים לדיאטה נלקחו בחשבון במסגרת המודל.
לא נמצא כי הפרעות מנטאליות או דיכאון היוו גורמים מנבאים לשינויים בהרגלי הדיאטה.
“המחקר מאשר את ההשפעה של צריכת הסוכרים על הבריאות הפסיכולוגית בטווח הארוך, ייתכן כי צריכה מתונה יותר של סוכרים תהיה קשורה עם בריאות פסיכולוגית טובה יותר.” סיכמו החוקרים.
ההודעה הועברה ע”י צוות PharmaLine