חומצת שומן הנפוצה בשמן דגים עשויה להוות בסיס לפיתוחם של טיפולים חדשים למחלת האפילפסיה, כך מציע מחקר חדש, לאחר שמצא ירידה בשכיחות ההתקפים בעכברים. כמו כן נמצא כי התרכובת המכונה docosahexaenoic acid
(DHA) העלתה את רמות האסטרוגן במוחם של עכברי הניסוי, ממצא העשוי להעיד כי DHA ואסטרוגן פועלים יחד לדיכוי ההתקפים.
במסגרת המחקר נבדקו שלוש דיאטות מבוססות שמנים המכילים רמות שונות של DHA (שמן סויה, שמן זרעי כותנה ושמן זרעי כותנה + תוסף DHA) בקרב שלוש קבוצות של עכברים במשך 28 ימים.
לאחר 28 ימים ניתנו לעכברים תרופות מעוררות התקפים אפילפטיים והחוקרים מצאו כי היארעות ההתקפים עוכבה לפרק זמן ארוך יותר בקרב העכברים שניזונו מהדיאטה המבוססת שמן הסויה בהשוואה לדיאטה העתירה בשמן זרעי הכותנה בלבד. כמו כן נמצא כי כאשר הופיעו התקפים, הללו היו קצרים יותר בקרב העכברים מהקבוצה הראשונה.
העכברים שניזונו משמן זרעי כותנה + DHA הדגימו את התוצאות הטובות ביותר, גם בנוגע לעיכוב היארעות ההתקפים וגם בנוגע למשכם.
ההודעה הועברה ע”י צוות PharmaLine