המחקר, “שכיחות שיתוף הרשאות גישה לרשומות רפואיות אלקטרוניות”, שהתפרסם ב-Healthcare Informatics Research, הוא המחקר הראשון שבודק גישה ל-EMR בקרב נותני שירות רפואי. מערכות EMR מאחסנות מידע נרחב ורגיש מאוד על מטופלים, כולל מידע על מצב אישי, דמוגרפי וכלכלי. גם ארגוני בריאות משתמשים במערכות EMR לחיוב, לקביעת תורים ולניהול מכשירים חיוניים תומכי חיים.
החוקרים אספו תשובות לסקר מ-299 בעלי מקצוע בתחום הרפואה, כולל רופאים מתמחים, סטודנטים לרפואה, סטאז’רים ואחיות. צוות המחקר כלל חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, מאוניברסיטת דיוק, מהמרכז הרפואי של האוניברסיטה העברית ו”הדסה”, ומהמרכז הבינתחומי בהרצליה.
כמעט שלושה רבעים (73 אחוזים) מ-299 המשתתפים טענו שהשתמשו בסיסמה של חבר אחר בצוות הרפואי כדי לגשת למערכת EMR בעבודה. יותר מ-57 אחוזים מהמשתתפים (177 מתוך 299) העריכו שהשתמשו בסיסמה של מישהו אחר 4.75 פעמים בממוצע.
מאת אוניברסיטת בן גוריון