שטיפת ירקות ופירות במים מיועדת לניקוי חומרי הדברה, אולם חלק מהחומרים נספגים בהם ולא ניתן להסירם בשטיפה.
החוקרים שמו על תפוחי גאלה אורגניים 2 חומרי הדברה נפוצים – thiabendazole ההורג פטריות וקוטל חרקים ו-phosmet.
לאחר מכן, התפוחים נשטפו ב-3 נוזלים שונים: מי ברז, תמיסת מים עם אחוז אחד של סודה לשתייה ותמיסה מסחרית לניקוי ירקות ופירות המאושרת בארה”ב.
תמיסת הסודה לשתייה הייתה היעילה מכולן. לאחר 12 ו-15 דקות, 80% מה-thiabendazole ו-96% מ-phosmet הוסרו.
ההבדל נובע מיכולת החדירה הטובה יותר של ה-thiabendazole לפרי.