מחקר ענקי, בהשתתפות 300 אוניברסיטאות ומכוני מחקר מכל רחבי העולם, גילה סמנים גנטיים חדשים לסרטן השד. החוקרים מקווים שהתגליות החדשות יסייעו להסביר מדוע נשים מסוימות נוטות יותר מאחרות לחלות בסרטן השד, ומדוע גידולים מסוימים קשים יותר לטיפול.
במחקר, שחבק חמש יבשות ויותר מ-550 מעבדות מחקר שונות, ביניהן בטכניון בישראל, מופה הגנום של כ-50 אלף נשים חולות סרטן השד וכמאה אלף נשים בריאות. מטרת המחקר הייתה לגלות שינויים גנטיים ב-DNA שיכולים להעיד על סיכון גבוה יותר לפתח סרטן השד. ממש כשם שהמוטציה בגן BRCA1, שעלתה לכותרות כשהשחקנית השחקנית אנג'לינה ג'ולי כרתה בגללה את הרחם והשדיים כטיפול מונע, מעידה על סיכון גבוה לפתח סרטן השד או סרטן השחלות.
סרטן השד היא מחלה מורכבת, שמתחלקת לכמה סוגים ונובעת מגורמים רבים. אחד הדברים שמבדילים בין הסוגים השונים של המחלה הוא נוכחותו או היעדרותו של קולטן להורמון המין הנשי אסטרוגן. כ-80 אחוז מהגידולים הממאירים בשדיים הם חיוביים לקולטן לאסטרוגן, כלומר התאים שלהם מתחלקים בתגובה לנוכחותאסטרוגן. תרופה שחוסמת את היכולת של הקולטן לקשור אליו את ההורמון יכולה לבלום את התרבות התאים, אבל לא תעזור כלל לנשים שהסרטן שלהן שלילי לקולטן הזה, ואצלן ההורמון אינו משפיע על הגידול.