אכילה איטית מפחיתה את הסבירות לעלייה במשקל, כך על פי מחקר חדש שפורסם בכתב העת BMJ Open. החוקרים בדקו כיצד משפיעים קצב האכילה, נשנושים לאחר ארוחת הערב, אכילה במהלך השעתיים שלפני השינה, ודילוג על ארוחת הבוקר, על הירידה במשקל.
במסגרת המחקר היפני נבדקו רשומותיהם של כמעט 60,000 בני אדם שעברו בדיקות תקופתיות במסגרתם נמדדו ה- BMI, היקף המותניים, לחץ הדם והשתן, כמו גם הרגלי החיים – עישון, שתייה, ושגרת האכילה והשינה.
סה”כ, נמצא כי אנשים שאכלו לאט הציגו סבירות גבוהה יותר להיות בריאים פיזית. לאורך שש שנות המעקב, יותר מחצי מהנבדקים האטו את קצב האכילה שלהם והשינוי הנ”ל נמצא קשור עם הפחתה בהיקף המותניים וה- BMI.
ובאופן ספציפי, נמצא למעשה כי אכילה במהירות נורמאלית הייתה קשורה עם הפחתה של 29% בסיכון להשמנה ואכילה איטית עם הפחתה של 42%.
אכילה בתוך שעתיים מהשינה ונשנושים לאחר ארוחת הערב הגבירו את הסיכון להשמנה, מנגד, דילוג על ארוחת הבוקר לא השפיע על הסיכון הנ”ל.