צריכה גבוהה של גלוטן במהלך ההיריון עשויה להגביר את הסיכון של היילוד לפתח סוכרת סוג 1, כך מציע מחקר פרוספקטיבי שפורסם ב- BMJ.
נשים מדנמרק ללא סוכרת, מילאו שאלוני דיאטה בשבוע ה- 25 להריונן, באמצעות אותם שאלונים, חושבה צריכת הגלוטן של הנשים במהלך ארבעת השבועות הקודמים. כ- 68,000 הריונות נכללו בניתוח הסטטיסטי הסופי.
לאורך מעקב ממוצע של 16 שנים, 0.37% מהילודים אובחנו כחולים בסוכרת סוג 1. לאחר תקנון למשתנים מרובים, נמצא כי הסיכון של הילודים לפתח סוכרת עלה, ככול שתועדה צריכה גבוהה יותר של גלוטן על ידי האם. כאשר ילדים לנשים שצרכו את כמויות הגלוטן הגבוהות ביותר הציגו סיכון גבוה פי 2 לפתח סוכרת בהשוואה לילדים לנשים שדיווחו על צריכת הכמויות הנמוכות ביותר.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine