הדיאטה משמעותית פחות מהמועדות הגנטית להתפתחות hyperuricemia, אלו מסקנותיה של meta-analysis שפורסמה ב- BMJ.
החוקרים ניתחו מידע מחמישה מחקרי קוהורט שכללו כ- 17,000 נבדקים ממוצא אירופאי החיים בארה”ב. הנבדקים מילאו שאלוני דיאטה ועברו בדיקות לרמת ה- urate בסרום, כמו גם genome-wide genotyping.
צריכה של בירה, משקאות חריפים, יינות, תפוחי אדמה, עופות, משקאות קלים ובשרים, הגבירה את רמות ה- urate.
מנגד, שמונה מזונות נמצאו קשורים עם רמות נמוכות של urate: ביצים, אגוזים, דגנים, חלב רזה, גבינות, לחם כהה, מרגרינה ופירות שאינם הדרים. שלושה דפוסי דיאטה – Healthy Eating, דיאטת DASH ודיאטה ים-תיכונית – נמצאו קשורים עם רמות נמוכות יותר של urate, אך כל דפוס דיאטטי היה מסוגל להסביר רק 0.3% לכל היותר מהשונות ברמות ה- urate. מנגד, וריאנטים גנטיים נפוצים היו מסוגלים להסביר 24% מהשונות.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine