החולים בטרשת נפוצה מדגימים סבירות גבוהה יותר לסבול מפעילות גבוהה של המחלה באם הם לוקים גם באלרגיות למזון, כך מסכם מחקר חדש.
במסגרת המחקר נבחן מידע שנאסף על 1,349 חולי טרשת נפוצה במסגרת המחקר Comprehensive Longitudinal Investigation of Multiple Sclerosis at the Brigham and Women's Hospital (CLIMB). במסגרת המחקר CLIMB נאסף מידע על פעילות המחלה וסריקות MRI בין השנים 2011-2015.
הנבדקים חולקו לארבע קבוצות: אלרגיה סביבתית, אלרגיה למזון, אלרגיה לתרופות, ללא אלרגיה ידועה. לאחר מכן הוערכה פעילות המחלה בכל ארבע הקבוצות באמצעות בדיקות קליניות ורדיולוגיות.
נמצא כי בהשוואה להיעדר אלרגיות, נוכחות אלרגיות למזון הגבירו ב- 27% את השיעור המצטבר של ההתלקחויות. הממצאים נותרו בעינם אף לאחר תקנון למשתנים מתערבים פוטנציאליים.