מחקר שנערך לאחרונה בחן אלו מרכיבים בקפה עשויים לספק הגנה על תאי הנוירון. הממצאים החדשים עשויים להוות את הבסיס לפיתוחם של טיפולים חדשניים.
מחקרי עבר מצאו כי צריכת קפה מפחיתה את הסיכון למחלת הפרקינסון וידוע כי קפאין מהווה למעשה גורם מגן. אף על פי כן, ראיות אחדות מעידות כי נוכחותם של מרכיבים נוספים בקפה העשויים לספק הגנה גם כן. ממצאי המחקר הנוכחי מעידים כי eicosanoyl-5-hydroxytryptamide המזוקק מהקפה מסוגל להוות גורם המוביל להגברת הפעילות האנזימטית של phosphatase ספציפי – PP2A, כאשר ביכולתו של הנ"ל להסיר מולקולות זרחן מהחלבון הפתוגני α-synuclein, וכתוצאה המרכיב פועל בסינרגיה עם הקפאין להגנה מפני דמנציה ופרקינסון עם Lewy bodies. המנגנון הסינרגיסטי אף מתבטא בעידוד PP2A, הנוטה לעבור דיס-רגולציה במוחם של אותם אינדיבידואלים.