צריכת דגנים מלאים וסיבים מפחיתה את הסיכון לתחלואה, אלו ממצאיה של meta-analysis שפורסמה בכתב העת Lancet.
החוקרים ניתחו 186 מחקרים פרוספקטיביים ו- 58 מחקרים קליניים שכללו 4600 מבוגרים. צריכת הסיבים הגבוהה ביותר הייתה קשורה עם הפחתה של 15%-31% בסיכון לתמותה, coronary heart disease (CHD), סרטן המעי הגס וסוכרת סוג 2, זאת בהשוואה לצריכה הנמוכה ביותר. משמעות הנתונים היא הפחתה של 13 מקרי מוות ו- 6 מקרי CHD פר 1000 מבוגרים לאורך תקופת המחקר. החוקרים דיווחו כי צריכת 25-29 גרם של סיבים מדי יום הדגימה את היתרונות המשמעותיים ביותר.
צריכת דגנים מלאים הביאה ליתרונות דומים בעוד שדיאטות עם אינדקס גליקמי נמוך לא הדגימו את אותה תועלת.