מרבית תוספי התזונה אינם משפיעים על הסיכון לתמותה, אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם ב- Annals of Internal Medicine.
במחקר השתתפו 31,000 מבוגרים אמריקאים שענו על שאלונים שעסקו בנטילת תוספים במהלך 30 הימים האחרונים ובדפוסי הדיאטה במהלך 24 השעות האחרונות. לאורך חציון מעקב של 6 שנים, 12% ממשתתפי המחקר נפטרו.
נמצא קשר בין נטילת תוספי ויטמינים ומינרלים והפחתת הסיכון לתמותה, אך לאחר תקנון לרמת ההשכלה ולגורמי סגנון החיים, נעלם הקשר עבור כלל התוספים למעט lycopene.
נטילת כמויות מספיקות של ויטמין K ומגנזיום הפחיתה את הסיכון לתמותה, אך קשר זה היה מוגבל לצריכתם ממזון. צריכה מוגזמת של סידן הגבירה למעשה את הסיכון לתמותה מסרטן (ב- 62%).