צריכה מספקת של חלב ומוצריו בשלבים שונים של החיים עשויה למנוע מחלות כרוניות. אלו מסקנותיה של סקירה סיסטמטית שכללה 14 מחקרים שעסקו בתפקידם של החלב ומוצריו במניעת תחלואה כרונית. הממצאים פורסמו בכתב העת Advances in Nutrition.
קשר הופכי נצפה בין צריכת מוצרי חלב והיארעות מחלת לב איסכמית ואוטם שריר הלב, הראיות המדעיות אף העידו כי צריכת המוצרים הללו, ובעיקר מוצרי חלב דלי שומן ויוגורט, הפחיתה את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2. כמו כן נצפה כי צריכה מתונה של מזונות מקבוצה זו הפחיתה את הסיכון לסרטן המעי הגס והשלפוחית, בעוד שלא נמצא כל קשר עבור היארעות של סרטן הערמונית.
צריכת מוצרי חלב עתירי phytosterols ו- omega-3 fatty acids עשויה להוות אסטרטגיה יעילה להפחתת הסמנים המעידים על סיכון קרדיו-מטאבולי, סיכמו החוקרים.