מידע שנאסף ממעל ל- 40,000 נשים מעיד כי צריכת בשר אדום קשורה בסיכון מוגבר לסרטן השד, אך צריכת עופות קשורה עם סיכון מופחת.
החוקרים ניסו לבחון האם יש קשר בין צריכת בשרים ממקורות שונים וסרטן השד. במסגרת המחקר נבחן מידע שנאסף מכ- 42,000 נשים בגילאים 35-74 מארה"ב ופורטו-ריקו. החוקרים עקבו אחר הנבדקות במשך 7.6 שנים בממוצע. לאורך תקופה זו, תועדו 1,536 מקרים של סרטן השד.
עורכי המחקר מצאו כי נשים שצרכו את כמות הבשר האדום הגבוהה ביותר, אף הדגימו סיכון גבוה ב- 23% לפתח סרטן שד, בהשוואה לנשים שצרכו את כמות הבשר האדום הנמוכה ביותר. כמו כן נמצא כי נשים שצרכו יותר עופות אף הדגימו סיכון נמוך ב- 15% לפתח סרטן שד בהשוואה לנשים שצרכו כמויות מועטות של עוף.