אף על פי שצריכת סיבים תזונתיים נחשבת כמשפיעה על הסיכון ל- Diverticulitis, הראיות הפרוספקטיביות הקיימות בנושא הינן מוגבלות. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר שבין צריכת סיבים תזונתיים, כולל ירקות ופירות, על הסיכון להתפתחות Diverticulitis בקרוב קוהורט גדול של נשים.
החוקרים עקבו אחר כ- 50,000 נשים מה- (Nurses Health Study (1990-2014 שהיו בגילאים 43-70 בתחילת המחקר.
תועדו 4,300 מקרי Diverticulitis. בהשוואה לנבדקות ב- quintile התחתון, יחס הסיכון ל- Diverticulitis בקרב נשים מה- quintile העליון של צריכת הסיבים היה 0.86. סיבים מפירות ומדגנים אך לא מירקות הפחיתו את הסיכון ל- Diverticulitis. יתר על כן, צריכת פירות כללית וצריכה ספציפית של תפוחים/אגסים הפחיתה את הסיכון ל- Diverticulitis עם יחס סיכונים של 0.95.
