שחר בן מויאל ובת זוגו סיון רמות הבינו לפני כשנתיים, בעודם בטיול בסלובניה, שלבנם גיל בן ה-3 יש אלרגיה מסכנת חיים לחלב. "זה היה קשה ברמות שקשה לדמיין", נזכר בן מויאל, "נתתי לילד לחם, שאחר כך התברר שהיה טבול בחמאה. בהתחלה אתה לא מבין: מתחילים כתמים אדומים, גירודים, נזלת. אתה בסך הכל נותן לילד שלך לחם, ותוך 20 דקות כמעט אין לך ילד". מאוחר יותר התברר כי גיל אלרגי בנוסף לאגוזים, קשיו ופיסטוק. בן מויאל הצעיר הוא חלק מקבוצה הולכת וגדלה של ילדים עם אלרגיות שונות. ילדים, שעבורם חשיפה ולו מזערית לחומר שעלול להסתתר במזון שלהם – כמו אגוזים, בוטנים, חלב וביצים – עלולה להוביל לנזק חמור או מוות. ברוב…
מאת דפנה מאור