מבוגרים צעירים הסובלים מדיכאון עשויים לחוות שיפור בעקבות התערבות תזונתית קצרה, כך על פי ניסוי אקראי קטן שפורסם ב- PLOS One.
בערך 100 מבוגרים צעירים (בני 17 עד 35) מאוסטרליה עם תסמיני דיכאון בינוני עד קשה ותזונה לקויה, חולקו אקראית להתערבות תזונתית או לתזונה הרגילה שלהם. המשתתפים בקבוצת ההתערבות קיבלו הוראה להפחית את צריכת המזון המעובד ולהגדיל את צריכתם של ירקות, פירות, דגנים מלאים, חלבונים בריאים, חלב לא ממותק, שמן זית, כורכום וקינמון.
לאחר 21 יום, הודגמו בקבוצת ההתערבות ציוני דיכאון נמוכים יותר מקבוצת הביקורת. ציוני חרדה וסטרס היו עדיפים גם הם בקרב קבוצת ההתערבות.
החוקרים מסכמים: “ההתערבות הנוכחית כללה מידה מזערית של טיפול ‘פנים אל פנים’ ועלות וסיכון נמוכים, ולכן אין כמעט חסרונות באימוץ גישה זו לשיפור המצב המנטאלי, זאת לעומת הסיכוי המשמעותי להפקת רווחים הן במישור הנפשי והן במישור הפיזי.”