ניסוי קליני על בני אדם הראה כי החיסון הראשון מסוגו בעולם נגד מחלת המין כְּלָמִידיָה בטוח לשימוש ומסוגל לעורר תגובה חיסונית נגד החיידק הגורם למחלה. את החיסון, המבוסס על חלבון ממעטפת התא של החיידק, פיתח צוות חוקרים ורופאים מאימפריאל קולג׳ בלונדון, בשיתוף חוקרים ממכון Statens Serum בדנמרק. תוצאות הניסוי התפרסמו בכתב העת The Lancet Infectious Diseases.
כלמידיה היא מחלת מין שהגורם לה הוא חיידק כלמידיה טרכומטיס (Chlamydia trachomatis). זו אחת ממחלות המין החיידקיות הנפוצות בעולם, ובכל שנה נדבקים בה כ-131 מיליון בני אדם. מכיוון שאצל שלושה מכל ארבעה נדבקים לא מופיעים שום תסמינים, סביר להניח ששיעורי ההדבקה בפועל אף גדולים יותר בפועל.
ללא טיפול, החיידק עלול לגרום בטווח הארוך לסיבוכים רפואיים כגון עלייה בסיכון להדבקה בזיהומים אחרים, מחלות דלקתיות באגן ובמערכת המין אצל נשים וגברים גם יחד, בעיות פוריות, הפלות או לידת פגים. תינוקות שנולדו לנשים נגועות עלולים להידבק בעצמם בחיידק, מצב שמעמיד אותם בסיכון לחלות בדלקת ריאות או דלקת בלחמית העין. בדרך כלל אפשר לטפל בכלמידיה בקלות באנטיביוטיקה, אך מכיוון שרוב מקרי ההידבקות נותרים מתחת לרדאר יש צורך רב בחיסון מונע.
מאת יעל גרופר