מחקרים חדשים בעכברים מצביעים על כך שאימוץ תזונה עשירה בשמן זית כתית יכולה למנוע הצטברות רעילה של חלבון הטאו, שהוא סימן ההיכר של סוגים רבים של דמנציה.
החוקרים השתמשו במודל מבוסס עכברים שהונדסו גנטית כך שיצברו ריכוזים נמוכים של חלבון טאו נורמאלי. העכברים הוזנו בדיאטה עשירה בשמן זית כתית מעולה מגיל 6 חודשים. על פי כמה הערכות, זו המקבילה לכ- 30 שנות גיל אנוש.
עכברי הבקרה היו מועדים גם להצטברות טאו אך ניזונו תזונה קבועה.
שנה לאחר מכן – שווה ערך לסביבות 60 שנה גיל אנושי – נמצא כי מכרסמים בעלי נטייה לטאופתיה היו בעלי 60% פחות מרבצי טאו בהשוואה למכרסמי הביקורת, שלא קיבלו תזונה מועשרת בשמן זית כתית.
עכברים שקיבלו שמן זית כתית מעולה הדגימו גם ביצועים טובים יותר במבוכים סטנדרטיים ובבדיקות זיכרון של זיהוי אובייקטים חדשים.
יתר על כן, ניתוח דגימות רקמות המוח העלה כי העכברים שצרכו את שמן הזית הנוסף היו בעלי תפקוד סינפסות טוב יותר מאשר עכברי הביקורת, כמו גם נוירופלסטיות טובה יותר.