מחקר פרוספקטיבי שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine מצא כי צריכת מזונות אולטרא-מעובדים (למשל, אריזות חטיפים) קשורה לעלייה בסיכון לסוכרת מסוג 2 .
מעל 100,000 מבוגרים צרפתים מילאו שאלוני דיאטה במשך תקופה של שנתיים. במהלך מעקב חציוני של 6 שנים, אובחנו בערך 820 משתתפים כחולי סוכרת מסוג 2.
לאחר התאמה לאינדקס מסת גוף, פעילות גופנית וגורמים נוספים, המשתתפים שאכלו יותר מזונות מעובדים אף היו בסיכון גבוה יותר לחלות בסוכרת. בפרט, הסיכון עלה ב- 13% עם כל עלייה של 10% בשיעור התזונה הכולל מזון מעובד במיוחד.
המחברים ציינו כי מחקרי עבר מצאו שמזון מעובד במיוחד מגביר את הסיכון לסרטן, מחלות לב וכלי דם ותמותה.