צריכה מוגברת של בשרים מעובדים, בשר אדום ועופות, מגבירה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, אלו ממצאיו של מחקר תצפית שפורסם ב- JAMA Internal Medicine.
החוקרים ניתחו מידע שעלה משישה מחקרי קוהורט אמריקאיים שכללו כמעט 30,000 מבוגרים שדיווחו על הדיאטה שלהם בין השנים 1985-2002. לאורך מעקב של 19 שנים (חציון), כ- 7000 אירועים קרדיווסקולאריים תועדו, וכ- 8900 נבדקים נפטרו.
לאחר תקנון למשתנים מרובים, נמצא כי כל תוספת של שתי מנות בשר אדום לא מעובד או עוף, מדי שבוע, קשורה עם עלייה קלה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, זאת בעוד שצריכת דגים לא הדגימה קשר דומה. יתר על כן, כל צריכה נוספת של שתי מנות בשר אדום מעובד או לא מעובד בשבוע, הייתה קשורה בסיכון מוגבר לתמותה. קשר דומה לא נצפה עבור צריכת עופות או פירות ים.



