מחקר חדש בהיקף נרחב שנערך ביפן, מסכם כי מוצרי סויה מותססים, בניגוד למוצרי סויה לא מותססים, עשויים להפחית את סיכון התמותה.
למדענים הייתה גישה לנתונים של 11 מרכזים לבריאות הציבור ביפן. המידע כלל 42,750 גברים ו- 50,165 נשים, בגילאי 45-74.
כל משתתף השלים שאלונים על אורח חיים, בריאות ותזונה. המדענים עקבו אחר קבוצת המשתתפים במשך כמעט 15 שנה וגם אספו מידע על מקרי מוות שאירעו במהלך תקופת המחקר.
החוקרים הקדישו תשומת לב מיוחדת למוצרי סויה מותססים, כולל נאטו – פולי סויה שהותססו עם חיידקי Bacillus subtilis – ומיסו – תוצר של פולי סויה המותססים עם פטריות Aspergillus oryzae הם בדקו גם את צריכת הסויה הבלתי מותססת של המשתתפים, מוצרים כגון טופו וטופו מטוגן.
בסך הכול, החוקרים מסיקים כי צריכה גבוהה יותר של מוצרי סויה מותססים- מפחיתה את סיכון התמותה. באופן ספציפי, למשתתפים עם הצריכה הגבוהה ביותר של סויה מותססת היה סיכון נמוך ב -10% לתמותה, בהשוואה לנבדקים עם הצריכה הנמוכה ביותר של מוצרים אלה.





