כיצד מזונות שונים משפיעים על הסיכון לשבץ מוחי

Pharmaline - פארמהליין רוקחות מקצועית

מחקר חדש בוחן את הקשרים בין מזונות מסוימים לבין הסיכון לשבץ מוחי.

 

במחקר נעשה שימוש בנתונים מהמחקר European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC), שכלל קבוצה גדולה של יותר מ- 418,329 א מתשע מדינות אירופיות: דנמרק, גרמניה, יוון, איטליה, הולנד, נורבגיה, ספרד, שוודיה ובריטניה.

כחלק מהמחקר, ענו המשתתפים על שאלות הנוגעות לתזונה הרגילה שלהם, גורמי אורח חיים, היסטוריה רפואית ומאפיינים סוציו-דמוגרפיים. החוקרים עקבו קלינית אחר המשתתפים במשך ממוצע של 12.7 שנים.

 

במהלך תקופה זו, התרחשו 4,281 מקרים של אירוע מוחי קטלני או לא קטלני, 1,430 מקרים של אירוע מוחי hemorrhagic ו- 7,378 מקרים של אירוע מוחי כלשהוא (איסכמי, hemorrhagic,  לא מוגדר,  שילוב(.

 

החוקרים השתמשו בכלים סטטיסטיים בכדי להעריך את יחסי הסיכון לאורך תקופת המעקב, ואת הקשר עם צריכת בשר אדום ומעובד, עופות, דגים, חלב, ביצים, דגנים, פירות וירקות, קטניות, אגוזים וסיבים תזונתיים.

 

נמצא כי צריכה גבוהה יותר של פירות, ירקות, סיבים, חלב, גבינה או יוגורט הייתה קשורה לסיכון נמוך יותר לשבץ איסכמי אך לא לזה של אירוע מוחי המורגי. מצד שני, צריכת ביצים הייתה “קשורה לחיוב” עם סיכון מוגבר לשבץ עקב שטף דם.

 
 

לידיעה >>

 

מאמרים נוספים

Gender לאתר5
תזונה משפיעה על המטבוליזם של גברים ונשים באופן שונה
חוקרים מצאו הבדלים משמעותיים בין המינים באופן בו התזונה משפיעה על המטבוליזם ככל שאנו מתבגרים, וגילו כי חלבונים מהצומח ודגנים מלאים מגבירים את הרגישות לאינסולין בקרב גברים, בעוד שצריכה...
COVIDDDDDD
חיסון נגד קורונה מפחית את הסיכון ל-long COVID
בני נוער, המקבלים חיסון נגד קורונה, מציגים סבירות נמוכה יותר לפתח long COVID לאחר זיהום ראשון בנגיף הקורונה. אלו ממצאיו של מחקר חדש, שהעריך כי כ-5.8 מיליון צעירים חוו תחלואה ממושכת,...
Hair Loss
האם ניתן להצמיח שיער מחדש?
חוקרים מטאיוואן הצליחו להצמיח מחדש שיער בעכברים, ממצא העשוי להוביל לפיתוח טיפולים חדשים להתקרחות. במסגרת המחקר, שפורסם בכתב העת Cell Metabolism, מצאו החוקרים כי תאי השומן התת עוריים...
MILK EAT
האם גבינה מגינה מפני דמנציה?
מחקר חדש שנערך ביפן מצא כי אכילת גבינה, פעם בשבוע לפחות, מפחיתה את הסיכון להתפתחות דמנציה. המחקר, שפורסם בכתב העת “חומרי תזונה”, כלל כמעט 8000 נבדקים בני 65 ומעלה, אחריהם...

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

משרד הבריאות: טכנאי בית מרקחת – רשימת מוסדות הכשרה מאושרים

הקשר בין בריאות הפה לסיכון לשבץ: מה המחקרים החדשים מגלים

משרד הבריאות: שינויי התוויה שחלו בתכשירים רשומים במדינת ישראל באוקטובר 2025

טסטומקס TESTOMAX

עדכוני רישום

חדש על המדף בפארמליין

וובינרים קרובים

Secret Link

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר