דגימות סרום שנאספו באמצע שנות התשעים למחקר התזונה DASH מראות כי אפילו שינויים תזונתיים לטווח הקצר יכולים להשפיע על כמה מהסמנים המוכרים המעידים על נזק לבבי תת-קליני, כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העתAnnals of Internal Medicine .
החוקרים ניתחו דגימות סרום שנאספו במסגרת המחקר DASH ומדדו את ההשפעות של שלוש דיאטות על שלושת הסמנים הביולוגיים הבאים: high-sensitivity cardiac troponin, N-terminal pro-B-type natriuretic peptide, ו- high-sensitivity C-reactive protein. הדיאטות שנבדקו היו: התזונה האמריקאית הטיפוסית (כבקרה), תזונה עשירה בפירות וירקות (המציעה כמויות גבוהות יותר של סיבים תזונתיים) ודיאטת DASH (המדגישה צריכת חלב דל שומן, יחד עם סיבים, עופות, דגים, ואגוזים).
כאשר השוו את רמות הסמנים הביולוגיים בדגימות שנלקחו בתחילת המחקר עם אלו שנלקחו לאחר 8 שבועות, המשתתפים בשתי קבוצות הדיאטה האחרונות הראו ירידות משמעותיות בשני הסמנים הביולוגיים הראשונים, אך לא ברמות ה- C-reactive protein.



