מחקר חדש מצרפת מסייע לאפיין את סינדרום הדלקת הרב מערכתית הפוגע בילדים וקשור ל- COVID19. המחקר שפורסם ב- BMJ כלל 21 ילדים שאושפזו עם מאפיינים המזכירים מחלת Kawasaki בין ה- 27 לאפריל וה- 11 למרץ.
מבין הללו שחוו לאחרונה תסמינים ויראליים, פרק הזמן (חציון) מהופעת התסמינים הללו ועד ההופעה של מחלה דמוית Kawasaki היה 45 ימים.
עבור הללו שבאו במגע עם אדם החשוד כחולה ב- COVID-19, פרק הזמן היה קצר יותר – 36 ימים. כ- 90% מהילדים הציגו בדיקות חיוביות (PCR או סרולוגיה) ל- SARS-CoV-2. חציון הגיל בעת ההופעה היה 8 שנים.
57% הופיעו עם Kawasaki shock ו- 76% עם myocarditis, מעל ל- 80% אושפזו במחלקות הטיפול הנמרץ. כל החולים סבלו מתסמינים במערכת העיכול בשלבים המוקדמים של המחלה, כמו גם leukocytosis ועלייה ברמות סמני הדלקת.