מחקר חדש שנערך בארה"ב בחן את הקשר שבין רמות ויטמין ה-D בסרום, סוכרת והשמנה בקרב 5611 נבדקים, שהיו ללא סוכרת בתחילת המחקר.
לאורך מעקב של 9 שנים החוקרים מצאו כי באופן אורכי כל עלייה של 1 ננוגרם למ"ל ברמות ויטמין ה-D בסרום הפחיתה ב-2% את הסיכון להיארעות סוכרת, זאת לפני תיקנון להיקף המותניים, וב-1%, זאת לאחר תיקנון להיקף המותניים.
ההשפעה המשמעותית ביותר של רמות ויטמין ה-D על הסיכון לתחלואה בסוכרת נצפתה על רקע היקפי מותניים נמוכים.
לא נצפתה כל הטרוגניות בממצאים על רקע של גזע או מוצא אתני.
"ממצאי המחקר החדש מעידים על קשר הופכי בין רמות ויטמין D והסיכון להתפתחות סוכרת, ללא קשר לגזע או מוצא אתני" כך סכמו עורכי המחקר.