מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition, מצא כי צריכת קריאטין מתזונה בשרית מקילה על תסמינים של עצירות, בעיקר בקרב גברים וצעירים.
הניתוח השניוני עסק במעל ל-10000 נבדקים מארה”ב. תועדו צריכת הקריאטין בדיאטה וההיארעות של שלשולים ועצירות כרונית. הקשר בין צריכת קריאטין והסיכון לשלשול ועצירות נבחן באמצעות ניתוח סטטיסטי מתאים, ולאחר תיקנון למשתנים מתערבים אפשריים, כגון גורמים דמוגרפיים ומצב הבריאות הכללי.
נמצא כי צריכת קריאטין מן החי הייתה קשורה עם סיכון מופחת לעצירות כרונית, כאשר צריכה גבוהה פי 10 הייתה קשורה עם סיכון נמוך ב-19%. אף על פי כן, המחקר לא העיד על קשר מובהק בין צריכת קריאטין ושלשול כרוני.





