צריכה של ממתיקים מלאכותיים מסוימים, המצויים במזונות ומשקאות, עשויה להעלות את הסיכון להתבגרות מוקדמת בקרב ילדים, בעיקר בקרב הללו עם מועדות גנטית לכך. אלו מסקנותיו של מחקר חדש, שהוצג בוועידה השנתית של האיגוד האנדוקריני שנערכה בסן פרנסיסקו.
החוקרים מצאו כי צריכת aspartame, sucralose, glycyrrhizin וסוכרים מוספים הייתה קשורה עם סיכון מוגבר להתבגרות מוקדמת, בעיקר בקרב ילדים עם מאפיינים גנטיים ספציפיים. ככל שהצריכה של הממתיקים הייתה רבה יותר, כך עלה הסיכון להתפתחות בטרם עת.
התבגרות מוקדמת הופכת נפוצה יותר ויותר, ועשויה להיות קשורה עם עקה נפשית, מגבלת גובה וסיכון גבוה להפרעות מטבוליות ובעיות פוריות.