מחקר חדשני ינסה לבדוק האם שינוי המרקם של מזונות אולטרה מעובדים, כך שיהיו קשים יותר ללעיסה, עשוי לסייע להפחית את צריכת האנרגיה, ולשפר את המטבוליזם.
המחקר הקליני שייערך בהולנד מתוכנן על מנת לבחון כיצד קצב האכילה של מזונות אולטרה מעובדים משפיע על צריכת האנרגיה ועל הבריאות המטבולית.
מזונות אולטרה מעובדים נמצאו קשורים במחקרים אפידמיולוגיים עם צריכת אנרגיה גבוהה, עלייה במשקל ותחלואה. המאפיינים התחושתיים, ובעיקר המרקם, עשויים להשפיע על קצב האכילה ומידת הצריכה. מזונות רכים וצפופים, הדורשים לעיסה מועטה, נצרכים לרוב במהירות המעודדת צריכה גבוהה.
המחקר, שיהיה מסוג מקרה-ביקורת, יתבסס על שתי תקופות דיאטה בנות שבועיים. הראשונה תכלול מזונות במרקם קשה, המאט את קצה האכילה, בעוד שהשנייה תכלול מזונות במרקם רך, הנוטים להיצרך במהירות. כל נבדק יצרוך את שתי הדיאטות בסדר אקראי.





