מחקר חדש מצא כי רמות נמוכות של ויטמין D מגבירות את הסיכון לתמותה מקורונה. במחקר האירני נכללו 235 חולי קורונה שעברו בדיקות לרמות ה- 25-hydroxyvitamin D בעת אשפוזם בבית החולים.
אף חולה מתחת לגיל 40 לא נפטר. מבין הללו מעל לגיל 40, 20% הדגימו מחסור בוויטמין D
(<30 ng/mL), בעוד ש- 90% מהנפטרים הדגימו רמות נמוכות של ויטמין D.
החוקרים ציינו כי חולים שהדגימו רמות תקינות של ויטמין D אף הדגימו רמות נמוכות של סמני דלקת [C-reactive protein] וספירת לימפוציטים גבוהה, נתון המעיד כי רמה תקינה של ויטמין D שיפרה את תפקוד מערכת החיסון.