מחקר שארך שבועיים, ופורסם בכתב העת “סוכרת, השמנה ומטבוליזם”, השווה את ההשפעה של צריכת ירקות מצליבים על רגולציית הגלוקוז בקרב מבוגרים ללא סוכרת עם יתר לחץ דם.
נמצא כי מרקים, העשויים מברוקולי, כרוב וקייל, הפחיתו את רמות הגלוקוז לאחר הארוחה ביעילות רבה יותר מירקות עמילניים, כגון תפוחי אדמה ודלעת, ממצאים המעידים על יעילותם של ירקות מצליבים לשיפור הבריאות המטבולית.
הקבוצה, שצרכה ירקות מצליבים, הדגימה רמות סוכר יציבות יותר, עם הפחתה של 2% בשונות הממוצעת ברמות הגלוקוז לאחר הארוחות. החוקרים ציינו כי שונות גדולה יותר ברמות הגלוקוז קשורות עם עקה חמצונית ועם פרוגנוזה נמוכה יותר, כולל עלייה בסיכון הקרדיווסקולארי, וזאת ללא קשר להתפתחות תחלואה בסוכרת.





