הכרות מוקדמת עם אלרגנים מפחיתה רגישות למזונות בגיל הילדות

מאמר סקירה שפורסם לאחרונה מספק סקירה מקיפה בנוגע לגישות ראשוניות, שניוניות ושלישוניות למניעת אלרגיות כרוניות.

אלרגיות, כולל אסתמה, אטופיק דרמטיטיס ואלרגיה למזון, הינן מצבים כרוניים, הקשורים עם תחלואה ותמותה ברחבי העולם. השכיחות הגלובלית של אסתמה ואטופיק דרמטיטיס בקרב ילדים גדלה משמעותית במהלך שלושת העשורים האחרונים.

הכרות מוקדמת עם מזונות אלרגניים נחשבת כאסטרטגיה היעילה ביותר למניעת תגובות אלרגיות למזונות מאוחר יותר בחיים. הראיות הקיימות מעידות באופן מובהק כי ההימצאות של אלרגיות למזון (בוטנים, חלב, שומשום, דגי בקלה, ביצים או חיטה) עשויה להיות מופחתת באופן משמעותי על ידי חשיפה למזונות משלימים סביב גיל 6 חודשים, ולמזונות אלרגניים לפני גיל 11 חודשים.

מחקר מסוים אף הראה הפחתה של 86% באלרגיה לבוטנים בקרב ילדים בסיכון גבוה, שנחשפו לבוטנים בגילאים צעירים.

 

לידיעה

מאמרים נוספים

לא נמצאו כתבות באותו נושא..

עדכוני רישום

נושאים חמים

ההשפעה של מזונות חריפים על בריאות המעיים

ההשפעה של אריזות פלסטיק על הרכב המזון

טפסים לבתי מרקחת

אקסטזי - סם האהבה

לילה לבן: כשהשינה בורחת

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר