מאמר סקירה שפורסם לאחרונה מספק סקירה מקיפה בנוגע לגישות ראשוניות, שניוניות ושלישוניות למניעת אלרגיות כרוניות.
אלרגיות, כולל אסתמה, אטופיק דרמטיטיס ואלרגיה למזון, הינן מצבים כרוניים, הקשורים עם תחלואה ותמותה ברחבי העולם. השכיחות הגלובלית של אסתמה ואטופיק דרמטיטיס בקרב ילדים גדלה משמעותית במהלך שלושת העשורים האחרונים.
הכרות מוקדמת עם מזונות אלרגניים נחשבת כאסטרטגיה היעילה ביותר למניעת תגובות אלרגיות למזונות מאוחר יותר בחיים. הראיות הקיימות מעידות באופן מובהק כי ההימצאות של אלרגיות למזון (בוטנים, חלב, שומשום, דגי בקלה, ביצים או חיטה) עשויה להיות מופחתת באופן משמעותי על ידי חשיפה למזונות משלימים סביב גיל 6 חודשים, ולמזונות אלרגניים לפני גיל 11 חודשים.
מחקר מסוים אף הראה הפחתה של 86% באלרגיה לבוטנים בקרב ילדים בסיכון גבוה, שנחשפו לבוטנים בגילאים צעירים.