ראיות חדשות מעידות כי היכרות עם ריח של מזון לפני הלידה ומוקדם במהלך החיים, משפיעה על התגובה המוחית והמטבולית לשומנים, ומגבירה את הסיכון להשמנה מאוחר יותר בחיים, וזאת אף בהיעדר השמנה של האם או צריכת קלוריות מוגזמת.
המחקר, שפורסם בכתב העת Nature Metabolism, בחן כיצד חשיפה חושית במהלך שלבי ההתפתחות המוקדמים משפיעה על הרגולציה של התגובה המרכזית לאותות הקשורים למזון, לבריאות המטבולית ולהשמנה בגיל הבגרות. החוקרים פיתחו מודל עכבר, שבחן חשיפה לאיתותים סנסוריים, ללא תלות בגורמים הקשורים לאם, כגון עמידות לאינסולין, השמנה או פרופיל השומנים.
ניתוח ממצאי הניסוי העיד, בין השאר, כי ריחות של מזונות מסוימים גורמים לזרחון של מולקולות ספציפיות בנוירונים הסנסוריים של דרכי הריח.