חוקרים מצאו כי שינוי תזמון הארוחות, ללא ביצוע פעילות גופנית, עשוי לסייע להפחית במשקל הגוף, כאשר אנשים שאכלו מוקדם יותר ביום הפחיתו יותר משקל, ואנשים שאכלו מאוחר יותר ביום שיפרו את כוחם האנאירובי.
המחקר כלל 28 סטודנטים בריאים בגיל 23.4 בממוצע. הנבדקים חולקו באופן אקראי לסעוד בשעות מוקדמות: בין 8:00 ל-9:00 בבוקר ארוחה ראשונה, ובין 14:00 ל-15:00 בצהרים ארוחה אחרונה, או בשעות מאוחרות: בין 12:00 ל-13:00 ארוחה ראשונה ובין 18:00 ל-19:00 ארוחה אחרונה. הוערכו משקל הגוף, הסיבולת האירובית והכוח האנאירובי.
ממצאי המחקר מעידים כי אכילה בשעות מוקדמות סייעה להפחתת משקל, כאשר הסבילות האירובית נשמרה אך לא השתפרה. מנגד, אכילה מאוחרת שיפרה את הביצועים האנאירוביים.