מחקר חדש שנוסה על עכברים התגלה כי חומצה אולאית הנמצאת בשמן זית, ככל הנראה גורמת להתפתחות מואצת של תאים שיכולים להפוך לתאי שומן חדשים • חברת Zorro שפיתחה פלטפורמה לרכישת ביטוחים עבור מקומות עבודה בארה”ב מגייסת 20 מיליון דולר • חברת אבוג’ן הישראלית הנסחרת בנאסד”ק ובת”א, הודיעה על השלמת פיתוח משותף עם גוגל קלאוד • הסטארט-אפ הישראלי SOLO Wellbeing ותאגיד NTT היפני הודיעו על שת”פ להתאמת בושם באופן אישי לפי ניתוח תמונת סלפי .
השומן הבריא יותר? מחקר חדש טוען כי דווקא בשמן זית מתחבאת חומצה משמינה במיוחד
שמן זית נחשב בתזונה של העת הנוכחית ל”שומן בריא”. במחצית השנייה של המאה ה-20, היחס לכל השמנים היה דומה, אך בעשורים האחרונים, מופרדים השמנים לסוגיהם. שמנים מן הצומח וספציפית שמנים לא רוויים מן הצומח, נחשבים לבריאים יותר. לשמן זית, ספציפית, נמצאו מגוון תועלות בריאותיות, כמו תרומה לבריאות הלב, השפעות אנטי-אוקסידנטיות ואנטי-דלקתיות ושיפור רמות הכולסטרול. בנוסף, הוא מזוהה עם התזונה הים תיכונית, שנחקרה ונמצאה כאחת מאופציות התזונה הבריאות ביותר.
מחקר חדש בהובלת חוקרים מאוניברסיטת ייל, ניו יורק ואוקלהומה, שפורסם בכתב העת Cell Reports, טוען שזו לא כל התמונה, ואולי דווקא שמן זית הוא בעייתי יותר מכפי שחשבנו.
מאת: גלי וינרב
באדיבות: גלובס