סקירה חדשה מסבירה כיצד הכימיקל, הקשור לחריפות בפלפל הצ’ילי, משפיע על חיידקי המעי ועל הבריאות הכללית, זאת כתלות במינון, בדיאטה ובמאפיינים הביולוגיים האישיים.
Capsaicin הוא האלקלואיד החריף העיקרי בפלפל הצ’ילי. מחקרים רבים דיווחו כי הכימיקל עשוי להשפיע על תהליכים דלקתיים, מטבוליים, אונקולוגיים ונוירולוגיים, וראיות חדשות מדגישות כי המיקרוביום של המעי מושפע אף הוא מהמטבוליט. הכימיקל מווסת את מבנה המיקרוביוטה, מעודד זנים מועילים, ומפחית את הימצאותם של זנים הקשורים בתהליכי דלקת. אף על פי כן, ההשפעות הללו תלויות הקשר, ומושפעות על ידי המינון, המגדר, המאכסן וההרכב הבסיסי של המיקרוביוטה.
מה שעדיין לא ברור הינו יציבות השינויים במיקרוביוטה בטווח הארוך, המנגנונים של השינוי הביולוגי המיקרוביאלי והסיכונים הספציפיים, העשויים להיות נלווים לכך.