מחקר חדש מגלה כי אריזות מזון נפוצות עשויות להעביר מיקרו פלסטיקים למזון הארוז, ממצאים המעידים על הצורך הדחוף בבדיקות מחמירות יותר ובעדכון הרגולציה להגנה על בריאות הציבור.
נכללו 103 מחקרים, שבחנו חלקיקים מיקרוסקופיים של פלסטיק במזונות, שבאו במגע עם אריזות פלסטיק, לרוב שקיות, כוסות, תיונים, מכלים ובקבוקים, 75% מהם לשימוש חד פעמי.
מעל ל-96% מערכי מסד הנתונים העידו על הנוכחות של מיקרו פלסטיקים. ממצאים רבים העידו על עלייה בערכים בהקשר לטמפרטורה, זמן חשיפה או שימוש חוזר. אף על פי כן, כשליש מהמחקרים הקינטיים לא דיווחו על עלייה שכזו.
החוקרים ציינו כי מרבית המחקרים עסקו בבקבוקים, תיונים ופולימרים, בעוד שמוצרים רבים אחרים כמעט ולא נבדקו, נתון המקשה על הכללת הממצאים.