סקירה גדולה, שפורסמה בכתב העת Frontiers in Public Health, מצאה כי דיאטה עתירה במזונות אולטרה מעובדים עשויה להשפיע על המוח המתפתח, ולהגביר את הסיכון להפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות, דיכאון ואפילו דמנציה.
החוקרים משוויץ בחנו את השפעת הצריכה של מזונות אולטרה מעובדים על ההתפתחות ותפקוד המוח לאורך תקופות קריטיות בילדות, בהתבגרות ובהיריון. הממצאים מעלים חששות כי חשיפה למזונות הללו בשלבים מוקדמים של החיים עשויה לפגוע בהתפתחות הקוגניטיבית, ולהעלות את הסיכון להפרעות התפתחותיות נוירולוגיות מאוחר יותר בחיים.
מזונות אולטרה מעובדים הינם מזונות עתירי אנרגיה, שומנים, מלחים וסוכרים, ההופכים חלק מרכזי בדיאטה המודרנית, וקשורים לבעיות מנטליות, מטבוליות וכן להשמנה.