מחקר חדש מראה כיצד השילוב של מזונות שונים עשוי להשפיע באופן מובהק על הבריאות הקרדיו-מטבולית.
החוקרים ניתחו מידע, העולה משני קוהורטים שונים, ומצאו כי האיזון וחוסר האיזון הדיאטטי לאורך זמן קשורים באופן עצמאי עם המאפיינים הקרדיו-מטבוליים ועם התפקוד של מיקרוביום המעי. המחקר מציג את התפיסה כי צימוד מזונות שונים, כולל צימוד של תוספי מזון או חיסור מזונות, בדגש על הטענה כי קיימת השפעה סינרגיסטית בין מזונות שונים, כמו גם השפעה אנטגוניסטית.
המחקר אף סוקר את תפקידו של מיקרוביום המעי והשפעתו על יחסי הגומלין ארוכי הטווח בין צימוד מזונות והמאפיינים הקרדיו-מטבוליים, כאשר ניתוחים סטטיסטיים הראו כי מעל ל-72% מדפוסי הצימוד השפיעו על המאפיינים הקרדיו-מטבוליים באמצעות 32 זני חיידקים.