נשים רבות בהיריון צורכות טונה, סלמון, מזונות מקופסאות שימורים, מי ברז, קפאין ואלכוהול, כולם מכילים חומרים העשויים לגרום למומים מולדים. כך מצאו חוקרים מארה”ב.
החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה ערכו סקר בו השתתפו 200 נשים בהיריון או שהיו לאחרונה בהיריון בגילאים 18-40. 87% היו היספאניות. הסקר נערך מדצמבר 2011 עד דצמבר 2012.
כמעט כל הנשים היו בוגרות תיכון וכחמישית היו בוגרות קולג’ או בוגרות תארים מתקדמים. יותר משני-שליש היו בעלות הכנסה שנתית של $50,000 או פחות.
המחקר שפורסם ב- Nutrition Journal מצא כי כשלושה-רבעים מהנשים אכלו דגים, בעיקר טונה, אמנון וסלמון, שלושה-רבעים אכלו מזונות מקופסאות שימורים, 12% שתו מי ברז, 80% שתו משקאות עם קפאין וכ- 6% דיווחו כי שתו אלכוהול מתי שהוא במהלך ההיריון.
“טונה מכילה methylmercury וחשיפה אימהית לחומר נמצאה כקשורה עם מספר הפרעות התפתחותיות.
רמות מדאיגות של polychlorinated biphenyls או PCBs נמצאו בדגי סלמון שגודלו בחוות דגים.” ציינו החוקרים.
קופסאות שימורים המצופות בציפוי פלסטי מכילות bisphenol A אשר עשוי לעבור מהציפוי לתוך המזון.
כמו כן באזור בו בוצע הסקר נמצאו שמונה מזהמים שונים שרמתם עלתה על הרמה המאושרת במי הברז.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine