מחקרים מוצאים קשרים בין מזונות אולטרה מעובדים ושינויים באופן שבו אנו לומדים, זוכרים ומרגישים • לפי מחקר חדש דפוסי אכילה המורכבים ממזונות כאלה עלולים להעלות את הסיכון להפרעות נפשיות ולבעיות שינה.
מזון אולטרה מעובד עשוי לא רק להשפיע על הגוף שלנו, אלא גם על המוח שלנו.
מחקר חדש מצביע על קשרים בין מזונות אולטרה מעובדים – כמו צ'יפס, סוגים רבים של דגנים ורוב החטיפים הארוזים הנמכרים במכולת – ושינויים באופן שבו אנו לומדים, זוכרים ומרגישים. מזונות אלה יכולים להתנהג כמו חומרים ממכרים, אומרים חוקרים, ומדענים מציעים מצב חדש של בריאות הנפש הנקרא "הפרעת צריכת מזון אולטרה מעובד". דפוסי אכילה המורכבים ממזונות כאלה עלולים להעלות את הסיכון להפרעות נפשיות ולבעיות שינה.
תחום המחקר עדיין צעיר וחוקרים אומרים שיש הרבה שהם לא יודעים. לא כל המזונות האולטרה מעובדים שווים בהשפעתם, אומרים כמה מדענים, ומוסיפים שחלקם עשויים אף להועיל לכם. עם זאת, דפוס אכילה עשיר במזונות אולטרה מעובדים נקשר עם השמנת יתר, סוכרת מסוג 2, סרטן ומחלות לב וכלי דם, אבל החוקרים עדיין בודקים את הסיבות המדויקות לכך, מעבר לספירת הקלוריות והרכב החומרים התזונתיים.
מאת: אנדריאה פטרסן
באדיבות: גלובס