פאנל של ה- FDA הצביע השבוע לטובת החרמת תרופות נגד צינון המיועדות לילדים מתחת לגיל 6 ונמכרות ללא מרשם רופא בארה”ב.
הפאנל לא מצא כל הוכחות כי התרופות אכן סייעו להקלת הצינון בעוד שהתקבלו דיווחים נדירים כי הן גרמו לנזק.
ההצבעה נערכה כשבוע לאחר שמספר יצרנים מרכזיים הסכימו להוריד מהמדפים יותר מתריסר מוצרים נגד צינון המיועדים לתינוקות ולילודים. יחד עם זאת הודיעו היצרנים כי יאבקו כנגד ההמלצות הללו.
הפאנל הצביע 21 כנגד 1 להחרמת המוצרים לשימוש בילדים מתחת לגיל שנתיים אך רק 13 נגד 9 לטובת החרמת המוצרים לגילאים 2 עד 5. למרות שעל פי רוב, הארגון נשמע להמלצת פאנל המומחים שלו, ככול שהפרש הקולות נמוך יותר כך גובר הסיכוי כי הארגון יתעלם מההחלטה.
למרות שהתוצאה לגבי השוק לא ברורה, המלצת הפאנל להורים ברורה בהחלט: אל להם להשתמש בתרופות נגד צינון הנמכרות ללא מרשם רופא לילדים צעירים.
המוצרים הנבחנים כוללים תרופות פופולאריות כגון: PediaCare, Robitussin, Triaminic המיוצרים על ידי חברות ענק כגון: Johnson & Johnson, Wyeth, Novartis.
בעוד שנשיאת ארגון הסחר Consumer Healthcare Products Association טענה כי מרבית הסכנות בשימוש נובעות ממנת יתר ולכן ניתן לפתור אותן על ידי הסברה, טענו נציגי ה- FDA כי אין כל הוכחות שתרופות אלו אכן מסייעות לסימפטומים של הצטננות בילדים וכי יש לערוך מחקרים נוספים.
כיום ישנן כ-800 תרופות נגד צינון המיועדות לילדים ונמכרות בארה”ב, הורים מוציאים מדי שנה כ- 500 מיליון דולר על תרופות שכאלו.
הידיעה הועברה ע”י מגר’ יעקב רוזנפלד, רוקח ראשי קופת חולים לאומית