מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "סרטן הקיבה", בחן את התדירות, בה תושבי בריטניה מוסיפים מלח למזונם בשולחן האוכל, וכיצד הדבר משפיע על הסיכון להתפתחות סרטן הקיבה.
המחקר הפרוספקטיבי בדק את הקשר שבין תדירות הוספת המלח למזון ובין הסיכון להתפתחות סרטן הקיבה בקרב כ-470 אלף נבדקים ממסד נתונים בריטי.
המחקר התבסס על סקרים, שנערכו בין השנים 2006-2010, על מנת לקבוע את תדירות הוספת המלח למזון. כמו כן הוערכו רמות האשלגן, הנתרן והקריאטנין בבדיקות שתן.
לאחר כ-11 שנות מעקב אובחנו 640 מקרים של סרטן הקיבה, ונמצא כי נבדקים, שנהגו להוסיף מלח למזון בשולחן האוכל מדגימים סבירות גבוהה יותר ללקות בסרטן הקיבה, כאשר יחס הסיכונים עמד על 1.4, בהשוואה לנבדקים, שלא הוסיפו מלח מעולם, או רק לעיתים רחוקות.